Referat: Örebro Black Knights - Carlstad Crusaders

Statistik
190518 Örebro - Carlstad

Klippt från VF
Carlstad Crusaders fick med sig en seger hem från mötet med Örebro Black Knights på Behrn arena. Men det blev ingen lätt resa för värmlänningarna som efter 7–7 i paus kunde gå ifrån till 27–13 efter full tid.
– Vi var trögstartade men det viktigaste var att vi vann matchen, säger B.D Kennedy tränare i Crusaders.

Inledningen i Örebro lämnade en del att önska ur Crusaders synvinkel. Det stämde varken offensivt eller defensivt i den första halvleken. Hemmalaget stod för matchens första touchdown och gästerna fick inte spelet att stämma.
– Defensiven var okej men offensiven var långsam till en början. Men det lossnade till slut, säger Kennedy.

Örebro såg ut att ta en andra touchdown, när de fick ett läget långt ner på Crusaders planhalva. Men Crusaders defensiv storspelade och lyckades stoppa hemmalaget från att utöka ledningen. I stället vaknade Crusaders offensiv till efter att Emil Knutsson sprungit bollen nästan hela planen. Crusaders avslutade anfallet med en touchdown genom Viktor Toresson med bara tolv sekunder kvar av den första halvleken. Jacob Bergwall sparkade in extrapoängen för 7–7.
– Vi börjar spela bättre som lag. Vi jobbar på ett nytt spel med många unga killar och en ny quarterback, men saker och ting börjar falla på plats, säger Kennedy.

Crusaders kom in i den andra halvleken lika bra som de avslutat den första. Örebro startade med bollen, men Crusaders defensiv kunde ordna en fumble redan efter Örebros första spel. Ett läge som offensiven utnyttjade direkt genom en 40-yardspassning från Shazzon Mumphrey som Kevin Börzsei fångar i end zone. Ställningen 13–7 till Crusaders. Örebro lyckades kvittera genom till 13–13 i den tredje quartern återigen genom Veikka Lehtonen. Örebro höll sig länge kvar i matchen även efter en skada på hemmalagets quarterback John Knox. Men till slut orkade inte Örebro längre och Crusaders kunde göra ytterligare två touchdowns en från Kevin Börzsei och en av Emil Knutsson. Värmlänningarna vann med 27–13.
– Vinner vi över Uppsala i nästa match så har vi ett bra upplägg inför slutspelet, säger Kennedy.